Vergezicht op kim

Rondvaart op kleine loopafstand van de markt (Bastion Oranje)

De schipper voert u mee in een open maar tevens overdekte boot over de Dommel richting het zuiden, vertelt u wat de stad ‘s-Hertogenbosch en haar omgeving zo bijzonder maakt en trakteert u ten slotte op een prachtig panoramisch uitzicht: haar uniek silhouet.

Duur: 1 uur | 12,50 euro p.p. *

Dommelvaren

Rondvaarten vanaf Halder

Tijdens de vaartochten over de Dommel tussen Sint Michielsgestel en het Bossche Broek (‘s-Hertogenbosch) is veel van het werk van Waterschap De Dommel te zien. Bij landgoed Zegenwerp komt u een vistrap tegen en een waterkrachtcentrale voor stroomopwekking. Bij het Bossche Broek ziet u het ir. A.J.A.M. Segersgemaal. Dit gemaal regelt het waterpeil van het Bossche Broek. Het Bossche Broek wordt bij extreem hoog water als overloopgebied ingezet. U vaart langs markante gebouwen zoals de Ruwenberg, kasteel Nieuw en Out Herlaer en kasteel Maurick en heeft afhankelijk van de door u gekozen vaartocht zicht op de stad s-Hertogenbosch.Het waterschap De Dommel heeft de kwaliteit van het water sterk verbetert, waardoor er steeds meer flora en fauna in dit gebied hersteld, de terugkeer van de ijsvogel, bever en de aalscholver etc geeft aan dat natuurbehoud van het Brabants Landschap een positieve invloed op onze leefomgeving.

1 uur | 12,50 euro p.p. of 1,5 uur | 15 euro p.p. *

Starten op andere opstapplekken is mogelijk hiervoor gelden aangepaste prijzen

Watertaxi

Varen van en naar een van de aanmeerplekken

Prijzen op aanvraag*

Daarnaast bieden we:

  • Vaartochten met liedjes en gedichten ( duur vaartocht: 1 uur vanaf €15,00 p.p. incl. gedichtenbundel
  • een Kriekentocht (varen bij zonsopkomst)
  • een Duskbus (varen bij zonsondergang)

Wilt u nadere uitleg of een prijsopgave? Neem gerust contact op!

*Kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting en onder de 5 jaar mogen ze gratis mee. Voor groepen vanaf 12 personen is de prijs op aanvraag. Onze vaartochten zijn inclusief schipper en gids en onze prijzen inclusief BTW.

Het maximaal aantal passagiers kan momenteel afwijken vanwege de geldende Corona-maatregelen.